Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7265
Назва: Цифрові трансформації міжнародного ринку праці в умовах платформізації зайнятості
Автори: Панченко, Володимир Григорович
Резнікова, Н. В.
Птащенко, О. В.
Іващенко, О. А.
Ключові слова: міжнародна міграція
діджиталізація
цифровізація
гіг-економіка
платформна економіка
цифровий розрив
цифрова інфраструктура
цифрова зайнятість
ринок праці
краудсорсинг
зайнятість
країни, що розвиваються
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Мета статті полягає в дослідженні феномену платформізації зайнятості як прояву цифрових трансформацій міжнародного ринку праці. Встановлено, що платформи використовують нерівномірне географічне розташування для полегшення трудового арбітражу, транскордонної конкуренції та здатні підсилювати дію масштабних і взаємопов’язаних екзогенних факторів, які, у свою чергу, призводять до їхньої соціальної та просторової сегментації й фрагментації. Цифрові платформи зайнятості модифікують координацію попиту на робочу силу та її пропозиції і загострюють конфлікт інтересів внаслідок політики «перегонів по низхідній», коли зменшення витрат на оплату праці під впливом високої конкуренції з боку пропозиції для роботодавців тягне за собою зниження заробітної плати, що на тлі відсутності пільг та гарантій зайнятості для працівників може бути визначено як «цифрова дискримінація».
Опис: Панченко В. Г. Цифрові трансформації міжнародного ринку праці в умовах платформізації зайнятості / В. Г. Панченко, Н. В. Резнікова, О. В. Птащенко, О. А. Іващенко // Ефективна економіка. – 2024. – № 2. – С. 1–19.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7265
Розташовується у зібраннях:Панченко Володимир Григорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
panch_сifr_2024_2_1.pdf3,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.