Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6159
Назва: Торгівля як інститут колабораціонізму на тимчасово окупованих територіях Півдня України
Автори: Зубченко, Олександр Сергійович
Ключові слова: колабораціонізм
торгівля
гроші
примусова рублевізація
«ножиці цін»
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено актуальним проблемам соціальних відносин у сфері торгівлі на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. У статті приділено увагу юридичним та морально-етичним аспектам економічної діяльності у непідконтрольних районах, показано способи знищення українського рітейлингу, відзначено інституціональне переродження, коли місце зручних для покупця торговельних мереж займає стихійна торгівля. Окрему увагу приділено примусовій рублевізації як інструменту легітимізації нових інституційних порядків, остаточного розриву із вільною Україною та ресурсного пограбування українського Півдня через маніпуляції з обмінним курсом, сферами обігу гривень та рублів і квазіекономічних активностей, пов’язаних із окупаційними грошима. Автор доходить висновку, що ці псевдоінституціональні практики не мають об’єктивної соціально-економічної основи, існують виключно на російських штиках та підуть в небуття із приходом ЗСУ.
Опис: Зубченко О. С. Торгівля як інститут колабораціонізму на тимчасово окупованих територіях Півдня України / О. С. Зубченко // Соціальні технології: актуальні проблеми теорії та практики. – 2023. – Вип. 97. – С. 15–30.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6159
Розташовується у зібраннях:Зубченко Олександр Сергійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zubch_torg_2023_97_15.pdf8,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.