Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9236
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБалабанова, Наталя Василівна-
dc.contributor.authorЛукіна, Я. І.-
dc.date.accessioned2025-07-02T12:04:13Z-
dc.date.available2025-07-02T12:04:13Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/9236-
dc.descriptionБалабанова Н. В. Формування конкурентоспроможності регіонів України / Н. В. Балабанова, Я. І. Лукіна // Вісник Донецького національного університету. Серія В, Економіка і право. – 2013. – Вип. 2. – С. 21–25.en_US
dc.description.abstractУ статті досліджено особливості соціально-економічного розвитку регіонів України, визначено диспропорції регіонального розвитку на основі показників ВРП, рівня безробіття, залучення регіонів до процесу міжнародного поділу праці та інвестицій в основний капітал. Розраховано індекс конкурентоспроможності регіонів та їх групування за урахуванням внеску окремих областей до формування валової доданої вартості країни на душу населення. Визначено, що найбільш конкурентоспроможними регіонами в Україні за рівнем валової доданої вартості є Дніпропетровський, Донецький, Київський, Полтавський, Харківський, м. Київ та Севастополь. На основі розрахованих коефіцієнтів спеціалізації, регіони умовно поділено на три типи, які передбачають спеціалізацію на виробництві сільськогосподарської, промислової продукції та наданні послуг та визначають пріоритети розвитку у коротко- та середньостроковій перспективі.en_US
dc.description.sponsorship.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.subjectваловий регіональний продуктen_US
dc.subjectвалова додана вартістьen_US
dc.subjectдиспропорції регіонального розвиткуen_US
dc.subjectконкурентоспроможністьen_US
dc.titleФормування конкурентоспроможності регіонів Україниen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Балабанова Наталя Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
balab_formuv_2013_2_21.pdf4,97 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.