Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8946
Title: Оцінка функціональної підготовленості організму молоді 20–22 років
Authors: Фурман, Ю.
Мірошніченко, Вячеслав Миколайович
Брезденюк, О.
Keywords: аеробна продуктивність
анаеробна продуктивність
стандарти
чоловіки
жінки
Issue Date: 2019
Abstract: Стандарти функціональної підготовленості осіб різного віку й статі потребують систематичного оновлення, оскільки з часом втрачають свою об’єктивність. Мета дослідження – установлення стандартів оцінки аеробної та анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону. Розроблені критерії функціональної підготовленості за рівнями: «середній»; «вищий від середнього»; «нижчий від середнього»; «високий»; «низький»; «дуже високий»; «дуже низький». За середній рівень взято діапазон похибки середнього квадратичного відхилення від середнього арифметичного варіаційного ряду значень дослідженого нами контингенту (±σ). На основі даних, отриманих експериментальним шляхом, розроблено критерії оцінки аеробної й анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону. Висновки. Нові стандарти функціональної підготовленості потрібно розробляти за середнім значенням показника, отриманого в результаті обстеження великої кількості осіб однорідного контингенту. Градація стандартів установлюється в межах діапазону середнього квадратичного відхилення –σ. Розроблені стандарти функціональної підготовленості охоплюють увесь спектр показників аеробної та анаеробної продуктивності організму молоді 20–22 років Подільського регіону.
Description: Фурман Ю. Оцінка функціональної підготовленості організму молоді 20–22 років / Ю. Фурман, В. Мірошніченко, О. Брезденюк // Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві. – 2019. – № 2(46). – С. 41–47.
URI: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/8946
Appears in Collections:Мірошніченко Вячеслав Миколайович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
miroshn_ocin_2019_2_41.pdf2,31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.