Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7605
Назва: Національно-патріотичне виховання як основа сучасної виховної парадигми
Автори: Голюк, Оксана Анатоліївна
Вознюк, О. В.
Бахомент, С. П.
Ключові слова: виховна парадигма
національно-патріотичне виховання
патріотизм
особистісно-діяльнісний підхід
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано необхідність концептуалізації виховної парадигми, як концептуального конструкту, в який інтегровано провідні наукові теорії, характерні для визначеного історичного періоду, на основі ідей та завдань національно-патріотичного виховання молоді в умовах війни. На основі аналізу наукової літератури розкрито різні підходи до визначення понять «патріотизм», «патріотичне виховання», «національно-патріотичне виховання». Уточнено цілі, завдання, зміст цього напряму виховання, що обумовлені викликами сьогодення. Закцентовано, що національно-патріотичне виховання має бути спрямоване на формування і утвердження патріотичної самосвідомість, національної ідентичності, громадянської відповідальності, збереженні культурної спадщини, мови, історії, захисті національної цілісності держави.
Опис: Голюк О. А. Національно-патріотичне виховання як основа сучасної виховної парадигми / О. А. Голюк, О. В. Вознюк, С. П. Бахомент // Вісник науки та освіти. – 2024. – Вип. 9 (27) . – С. 701–711.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7605
Розташовується у зібраннях:Голюк Оксана Анатоліївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
hol_nac_2024_9_701.pdf3,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.