Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7594
Назва: Перспективи розвитку туризму для людей з інвалідністю після закінчення російсько‐української війни
Автори: Моца, А. А.
Корінець, Р. Я.
Горюнова, Катерина Анатоліївна
Ключові слова: туризм
інклюзивний туризм
люди з інвалідністю
реабілітація
дозвілля
післявоєнний час
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У наслідок військового вторгнення росії в Україну зростає кількість людей з інвалідністю. Це учасники бойових дій та цивільне населення, яке потерпає від бомбардувань, обстрілів та інших травм, спричинених військовими діями. Визначено позитивний вплив туризму для людей з інвалідністю. У наявних соціально-економічних умовах розвитку туризм виступає засобом реабілітації й оздоровлення, пізнання та організації дозвілля. Розглянуто інклюзивний туризм як сучасний вид туризму, суть якого полягає у забезпеченні здійснення туристичної діяльності будь-якої людини (незалежно від її фізичних можливостей) та доступності до туристичних локацій. Визначено перспективні напрямки розвитку туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, лікувально-оздоровчий, зелений (екологічний туризм, екотуризм), культурно-пізнавальний, спортивний, психологічний. Для надання туристичних послуг людям з інвалідністю слід враховувати чимало специфічних особливостей їх взаємодії з навколишнім середовищем.
Опис: Моца А. А. Перспективи розвитку туризму для людей з інвалідністю після закінчення російсько‐української війн / А. А. Моца, Р. Я. Корінець, К. А. Горюнова // Академічні візії. – 2024. – Вип. 33. – С. 1–8.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7594
Розташовується у зібраннях:Горюнова Катерина Анатоліївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
horyun_persp_2024_33_1.pdf2,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.