Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7589
Назва: Права людини в епоху розвитку штучного інтелекту
Автори: Камардіна, Юлія Вікторівна
Поляруш-Сафроненко, С. О.
Вишневська, Ю. В.
Ключові слова: права людини
штучний інтелект
національне право
міжнародне право
міжнародні організації
автоматизовані технології
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У статті досліджуються актуальні питання міжнародно-правового регулювання статус у штучного інтелекту та відповідності міжнародно-правовим стандартам прав людини. Розпочинаючи з еволюції становлення та розвитку штучного інтелекту, в статті звертається увага на важливості правового зв’язку із міжнародним правом. В статті наголошується важливість останніх правових напрацювань, зокрема про ухвалення Радою Європи першої конвенції про захист прав людини і демократії в умовах розвитку штучного інтелекту 2024 року. Крім того, проводиться дослідження співвідношення міжнародного права прав людини та розвитку штучного інтелекту. Окремо додатково досліджено проблеми українського законодавства, окремих галузей права України та можливі перспективи необхідного правового регулювання прав та обов’язків штучного інтелекту як на міжнародному рівні, так й на національному рівні.
Опис: Камардіна Ю. В. Права людини в епоху розвитку штучного інтелекту / Ю. В. Камардіна, С. О. Поляруш-Сафроненко, Ю. В. Вишневська // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2024. – Вип. 27. – С. 71–78.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7589
Розташовується у зібраннях:Камардіна Юлія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kam_prav_v_pravo_2024_27_71.pdf2,64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.