Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7579
Назва: Основні тенденції соціально-правових проблем розвитку соціального підприємництва в Україні
Автори: Бражко, Олена Вадимівна
Надежденко, Аліна Олексіївна
Ключові слова: соціальне підприємництво
громадянське суспільство
соціально-правові проблеми
правові чинники
законодавство
правове регулювання
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена формулюванню та обґрунтуванню послідовно взаємопов’язаних теоретичних висновків щодо основних тенденцій соціально-правових проблем соціального підприємництва в Україні та шляхів підтримки розвитку і сприяння соціальному підприємництву в Україні. Зазначено, що нинішні виклики українського суспільства, такі як війна та внутрішньопереміщені особи, створюють ще більше підстав для зміцнення соціальних підприємств і саме соціальне підприємництво може бути ефективною формою такої допомоги. У дослідженні акцентується увага на загальних правових проблемах, пов'язаних з недостатнім рівнем підприємницької діяльності, на недоліках законодавства, що регулює підприємництво в Україні. Визначено кілька стандартних вимог для того, щоб бути визнаним соціальним підприємством європейськими інвесторами та іншими організаціями: по-перше, треба бути підприємцем. Як виняток, можна здійснювати соціальну місію в рамках громадської або неприбуткової організації; по-друге, підприємство повинно мати справді соціальну мету, і ця мета має бути чітко прописана в його статуті або інших корпоративних документах.
Опис: Бражко О. В. Основні тенденції соціально-правових проблем розвитку соціального підприємництва в Україні / О. В. Бражко, А.О. Надежденко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2024. – Вип. 27. – С. 7–15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7579
Розташовується у зібраннях:Бражко Олена Вадимівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
braz_nad_osn_v_pravo_2024_27_7.pdf2,84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.