Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7559
Назва: Концептуальний та критичний аналіз метафор у публічному онлайн-дискурсі щодо вирішення кіпрської проблеми
Автори: Лабецька, Юлія Богданівна
Ключові слова: новогрецька мова
метафора
концептуальний аналіз
критичний аналіз
метафори
соціопрагматика
кіпрська проблема
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано метафори, що використовуються в публічному грекомовному дискурсі щодо вирішення кіпрської проблеми в онлайн-публікаціях, які датуються періодом з липня 2022 року по квітень 2024 року. Для аналізу метафор використано методологію, що запропонували американські лінгвісти Дж. Лакофф та М. Джонсон, а також ідея угорського лінгвіста З. Ковечеша про перенесення частини знань зі знайомої області домена-джерела в менш знайому область цільового домену при утворенні метафори. Метафори були зібрані та класифіковані відповідно до їх концептуальної структури.
Опис: Лабецька Ю. Б. Концептуальний та критичний аналіз метафор у публічному онлайн-дискурсі щодо вирішення кіпрської проблеми / Ю. Б. Лабецька // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філологія. – 2024. – Вип. 30. – С. 101–112. – (Публ. новогрец. мовою).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7559
Розташовується у зібраннях:Лабецька Юлія Богданівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lab_konc_v_filol_2024_30_101.pdf3,88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.