Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7557
Назва: Способи утворення неологізмів у новогрецькій мові та їх структура в умовах глобального інформаційного простору
Автори: Гайдук, Неллі Анатоліївна
Герман, Ксенія Віталіївна
Ключові слова: новогрецька мова
інтелектуалізація
абревіація
калькація
композиція
метафоризація
неологізм
неологізація
префіксація
суфіксація
цифровізація
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Новогрецька мова, як і інші мови, перебуває у постійному русі, зміні, динаміці. Найбільш чутливо реагує на всі суттєві та не дуже зміни у соціальній, культурній і політичній сферах лексичний шар, що є найрухливішим шаром мови, який надшвидко відповідає на мовленнєві зрушення та, відповідно, мовні зміни. Шляхи проникнення, способи засвоєння та творення, особливості функціонування та впливу на оновлення лексичного складу є основою для подальшого ґрунтовного всебічного аналізу процесів та закономірностей часового руху лексичного складу новогрецької мови та її загального оновлення, що є предметом вивчення запропонованого дослідження. Явище неології у новогрецькій мові насамперед відображає потреби сучасного суспільства та шляхи його адаптації до нових світових реалій; процес неологізації у новогрецькій мови безумовно впливає на мовний ландшафт і сприяє так званому явищу інтелектуалізації мови, коли у ній збільшується кількість абстрактних назв явищ, процесів.
Опис: Гайдук Н. А. Способи утворення неологізмів у новогрецькій мові та їх структура в умовах глобального інформаційного простору / Н. А. Гайдук, К. В. Герман // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філологія. – 2024. – Вип. 30. – С. 71–78.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7557
Розташовується у зібраннях:Гайдук Неллі Анатоліївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
hayd_germ_spos_v_filol_2024_30_71.pdf2,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.