Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7545
Назва: Світова практика релігійого виховання у шкільних закладах
Автори: Іванець, Тетяна Мирославівна
Чекулаєв, Б. Р.
Ключові слова: релігійне виховання
релігія
релігійне просвітництво
релігія у школі
релігійність
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено опису сучасного досвіду та практик, які використовуються у навчальних закладах різних країн щодо релігійного виховання дітей. Практика релігійного виховання у сучасному світі є досить обговорюваним питанням, так як не всі люди відносять себе до якоюсь релігії та всі сприймають релігійність по різному. Тому важливість існування такого предмета у школах багатьма батьками, дослідниками та чиновниками ставиться під питання. А через різний ступінь впливу релігія в різних країнах, практики та закони про проведення релігійного виховання можуть значно відрізнятися залежно від регіону. Акцентовано, що суть релігійного просвітництва має лягати в інформуванні про саму сутність релігії як соціального явища, а програми з виховання повинні являти собою комплексні підходи до освіти школярів, у тому числі з майданчиком для критичного мислення та науковості.
Опис: Іванець Т. М. Світова практика релігійного виховання у шкільних закладах / Т. М. Іванець, Б. Р. Чекулаєв // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2024. – Вип. 27. – С. 134–140.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7545
Розташовується у зібраннях:Іванець Тетяна Мирославівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ivan_svit_v_filos_2024_27_134.pdf2,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.