Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7522
Назва: Еволюція гуманістичних поглядів (до визначення поняття «гуманізм»)
Автори: Сабадаш, Юлія Сергіївна
Ключові слова: гуманізм
гуманістичне світоставлення
Відродження (Ренесанс)
культура
культуротворчі процеси
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): Висвітлено становлення та розвиток ідей гуманізму. Зазначено, що освоєння гуманістичної проблематики потребує насамперед визначення поняття «гуманізм» та розгляду еволюції гуманістичних поглядів. Підкреслено, що ідея гуманізму впродовж багатовікової історії осмислювалася по-різному, однак, попри всі модифікації, основний сенс гуманізму – визнання людини за найвищу цінність – залишався незмінним. Наголошено, що в сучасній європейській філософії існують численні підходи до проблеми людини, що передбачає багатовимірність поняття «гуманізм», а термін «гуманізм» використовується у вузькому й широкому значенні: у вузькому – це ідеологія доби Відродження, світське вільнодумство, а в широкому – це напрямок у суспільній думці, ознакою якого є захист гідності людини, її свободи і права на всебічний та гармонійний розвиток.
Опис: Сабадаш Ю. С. Еволюція гуманістичних поглядів (до визначення поняття «гуманізм») / Ю. С. Сабадаш // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2017. – Вип. 13. – С. 91–103.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7522
Розташовується у зібраннях:Сабадаш Юлія Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sab_evol_v_filos_2017_13_91.pdf9,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.