Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7477
Назва: Деокупація та реінтеграція: досвід Хорватії для України
Автори: Трофименко, Анастасія Вікторівна
Ключові слова: деокупація
реінтеграція
Сербія
Східна Славонія
Хорватія
миротворчі місії
UNPROFOR
UNCRO
UNTAES
UNPSG
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У роботі представлено аналіз досвіду Хорватії з деокупації та реінтеграції території самопроголошеної Республіки Сербська Країна. Досліджено, процес відновлення територіальної цілісності Хорватії як з допомогою військових наступальних операцій після довготривалих неефективних миротворчих місій ООН, так і шляхом мирного повернення та поступової реінтеграції. Виокремлено фактори, що сприяли та перешкоджали цьому процесу, зокрема міжнародне посередництво та допомога, реформування військового сектору, позиція мирного населення, діяльність громадських організацій тощо. На основі проведеного аналізу встановлено, як досвід Хорватії може бути використаним в українських реаліях.
Опис: Трофименко А. В. Деокупація та реінтеграція: досвід Хорватії для України / А. В. Трофименко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Історія. Політологія. – 2020. – Вип. 27. – С. 142–150.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7477
Розташовується у зібраннях:Трофименко Анастасія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
trof_a_deok_v_ist_2020_27_142.pdf5,87 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.