Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7467
Назва: Розвиток початкової освіти в с. Мангуш в 60-ті роки ХІХ ст.
Автори: Арабаджи, Світлана Сергіївна
Харахурсах, В. Е.
Ключові слова: початкова освіта
земська школа
Олександрівська повітова училищна рада
Мангуш
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Досліджено розвиток початкової освіти в 60-ті роки ХІХ ст. в Приазов’ї на прикладі школи в с. Мангуш. Визначено, що велику роль в цьому розвитку зіграло населення селища, яке створило умови для отримання їх дітьми освіти. Поселяни заснували суспільний капітал, за рахунок якого функціонував навчальний заклад в селищі. До наукового обігу введено та проаналізовано основні джерела з теми: звіти члена Олександрівської повітової училищної ради барона М. Корфа. Встановлено педагогічний склад училища та описано новаторські педагогічні прийоми, які використовувалися вчителями в ході навчального процесу. Охарактеризовано відношення місцевих жителів до отримання початкової освіти їх дітьми, а також труднощі, що виникали впродовж навчального року.
Опис: Арабаджи С. С. Розвиток початкової освіти в с. Мангуш в 60-ті роки ХІХ ст. / С. С. Арабаджи, В. Е. Харахурсах // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Історія. Політологія. – 2019. – Вип. 25. – С. 7–17.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7467
Розташовується у зібраннях:Арабаджи Світлана Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
arab_rozv_v_ist_2019_25_7.pdf7,53 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.