Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7441
Назва: Правові засади проведення антитерористичної операції в Україні
Автори: Трофименко, Анастасія Вікторівна
Ключові слова: антитерористична операція (АТО)
Антитерористичний центр при Службі безпеки України
учасник АТО
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): У статті представлено аналіз нормативно-правової бази, що створює правові засади для проведення антитерористичної операції (АТО) в Україні. Автором встановлено зміни , внесені до українського законодавства з початку здійснення АТО з квітня 2014 року, зокрема розглянуто положення Закону України «Про боротьбу з тероризмом», що визначає умови здійснення АТО. У роботі встановлено основні завдання та повноваження Антитерористичного центру при Службі безпеки України як ключового суб’єкта, що безпосередньо здійснює боротьбу з тероризмом в Україні. Також автором проаналізовано сутність понять «район проведення АТО», «режим у районі проведення АТО», встановлено допустимі заходи на цій території та права осіб, залучених до операції. Окремо розглянуто адміністративно-правовий статус учасників АТО, визначено закони, що його визначають. Особливу увагу автор приділив встановленню конкретних географічних меж району проведення АТО шляхом аналізу ухвалених нормативно правовий актів. Крім того, надано аналіз недоліків та існуючого законодавства в зазначеній сфері.
Опис: Трофименко А. В. Правові засади проведення антитерористичної операції в Україні / А. В. Трофименко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Історія. Політологія. – 2016. – Вип. 17. – С. 266–278.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7441
Розташовується у зібраннях:Трофименко Анастасія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
trof_a_prav_v_ist_2016_17_266.pdf8,44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.