Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7268
Назва: Сучасні виклики державної аграрної політики України в умовах євроінтеграції
Автори: Чечель, Анна Олександрівна
Згара, І.
Ключові слова: державна аграрна політика
євроінтеграція
агропромисловий комплекс
сільське господарство
відновлення
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): У статті доведена необхідність дослідження розвитку державної аграрної політики України в умовах євроінтеграції. Метою статті є визначення напрямів подальшого розвитку державної аграрної політики України, враховуючи євроінтеграційні виклики та ризики воєнного часу, для відновлення агропромислового комплексу. Інформаційною базою дослідження стали звіти та аналітичні матеріали Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Інституту стратегічних досліджень України, Українського центру економічних та політичних досліджень імені Олександра Розумкова, міжнародної конференції в Лугано, План відновлення України 2022 р. та інші статистичні матеріали. У висновках визначено, що пріоритетами нової державної аграрної політики України у процесі відновлення та євроінтеграції стануть: надання прямої фінансової підтримки фермерам шляхом диверсифікації сільськогосподарського виробництва та створення продовольчо-енергетичних систем; стимулювання екологічної та соціальної сталості продовольчих систем в Україні відповідно до Європейського зеленого курсу; розвиток потенціалу інституцій, пов’язаних із забезпеченням кліматично стійкого відновлення; допомога фермерам у розумному використанні коштів, виділених на підготовку до вступу в ЄС з метою інтеграції аграрного сектору України в систему ЄС.
Опис: Чечель А. О. Сучасні виклики державної аграрної політики України в умовах євроінтеграції / А. О. Чечель, І. Згара // Публічне управління: концепції, парадигма, розвиток, удосконалення. – 2024. – № 7. – С. 143–152.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7268
Розташовується у зібраннях:Чечель Анна Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
chech_such_2024_7_143.pdf3,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.