Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7219
Назва: Використання технології «метафоризація» у проведенні тренінгу з медіаграмотності
Автори: Іванова, Тетяна Вікторівна
Іванов, В.
Єфремова, Оксана Володимирівна
Ключові слова: метафора
метафоризація
інтерактивні методи навчання
фасилітація
метафоричний тренінг
медіаграмотність
пропаганда
критичне мислення
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу інтерактивно-рефлексивної технології, та її використанню у процесі проведення тренінгу з медіаграмотності й розвитку критичного мислення. Розглянуто основні підходи до визначення поняття «метафоризація» у форматі навчання та наукових категорій мислення. Метафоризація в тренінгу являє собою застосування метафор як потужного інструменту навчання, що сприяє глибшому розумінню та засвоєнню матеріалу. У цій статті розглядається роль метафор у процесі тренінгу, визначаються їхні основні функції та механізми впливу на учасників. Наводяться приклади творчих проєктів учасників тренінгу, та коментарів автора, де був використаний метод «метафоризація» до різних аспектів медіаграмотності. Узагальнені висновки автора по кожній груповій роботі дають системне уявлення, як про процес розвитку медіаграмотності у нашій країні під час визвольної війни України проти росії, так і розкривають основні можливості використання цієї технології у процесі проведення тренінгів. Висновки статті підкреслюють важливість інтеграції метафор у структуру тренінгових програм як ефективного засобу підвищення якості навчання та мотивації учасників.
Опис: Іванова Т. В. Використання технології «метафоризація» у проведенні тренінгу з медіаграмотності / Т. В. Іванова, В. Іванов, О. В. Єфремова // Вісник Дніпровської академії неперервної освіти. Серія : Філософія. Педагогіка. – 2024. – Т. 1, № 1, – С. 150–159.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7219
Розташовується у зібраннях:Єфремова Оксана Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ivan_efrem_vik_2024_1_150.pdf2,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.