Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7192
Назва: Захист прав органів місцевого самоврядування в Україні: теоретико-правові засади
Автори: Камардіна, Юлія Вікторівна
Ковейно, Юлія Володимирівна
Ключові слова: органи місцевого самоврядування
місцеве самоврядування
судовий захист
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто теоретико-правові засади захисту прав органів місцевого самоврядування, що обумовлено публічно-правовим статусом органів місцевого самоврядування. При зверненні до теми захисту прав органів місцевого самоврядування, акцентовано увагу на необхідності вироблення чітких критеріїв розмежування категорій «гарантії», «забезпечення», «охорона» та «захист», що дозволить вирішити актуальне завдання підвищення ефективності здійснення органами місцевого самоврядування завдань, функцій та повноважень. Встановлено, що органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у житті кожного громадянина, у правовідносинах з мешканцями територіальної громади, тому повинні швидко і ефективно реалізовуватись у фактичних суспільних відносинах, оскільки на сьогоднішній день реалізація та захист прав місцевого самоврядування є першочерговим завданням будь-якої демократичної держави. Доведено, що саме держава має створити необхідний механізм захисту прав органів місцевого самоврядування, який матиме реальну силу для вирішення проблеми правопорушень на місцевому рівні.
Опис: Камардіна Ю. В. Захист прав органів місцевого самоврядування в Україні: теоретико-правові засади / Ю. В. Камардіна, Ю. В. Ковейно // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2020. – Вип. 19. – С. 61–67.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7192
Розташовується у зібраннях:Ковейно Юлія Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kov_zakhyst_v_pravo_2020_19_61.pdf413,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.