Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7178
Назва: Правове забезпечення надання освітніх послуг в Україні та Європейському Союзі: порівняльно-правовий аналіз
Автори: Тихомирова, Галина Євгенівна
Ключові слова: освіта
європейські освітні стандарти
право ЄС
імплементація
європейська міждержавна інтеграція
Дата публікації: 2015
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються проблеми правового забезпечення надання освітніх послуг в Україні та Європейському Союзі. Проводиться порівняльно-правовий аналіз загальних засад освітнього законодавства в європейських державах. Визначено, що послуги в європейському праві охоплюють досить широку і неоднорідну область економічної діяльності, що вимагає враховувати специфічні особливості різних видів послуг для ефективного правового регулювання. Суд ЄС відіграє виключно важливу роль в лібералізації надання послуг, зокрема – освітніх послуг на європейському ринку освіти. В процесі формування практики Суду ЄС положення ДФЄС про свободу надання послуг отримали ширше тлумачення: був сформульований принцип прямої дії положень Договору, присвячених послугам, а також принцип заборони дискримінації; уточнені характерні межі послуг; чіткіше визначені способи надання послуг. Також була уточнена сфера дії свободи надання послуг; розкритий зміст свободи надання з точки зору характеру заборонених обмежень. Не дивлячись на досить високий рівень розвитку лібералізації послуг в рамках ЄС, питання реалізації свободи надання послуг не втратили своєї актуальності і правове регулювання в цій області продовжує розвиватися. Разом з тим, зазначається, що кожна держава Європи обирає свій шлях розвитку конституційного права на освіту та конкретні варіанти надання якісних освітніх послуг населенню.
Опис: Тихомирова Г. Є. Правове забезпечення надання освітніх послуг в Україні та Європейському Союзі: порівняльно-правовий аналіз / Г. Є. Тихомирова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2015. – Вип. 9–10. – С. 147–156.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7178
Розташовується у зібраннях:Тихомирова Галина Євгенівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tihom_prav_v_pravo_2015_9-10_147.pdf7,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.