Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7174
Назва: Сучасні мас-медіа і політика: ключові тенденції взаємодії
Автори: Герасимович, Вадим Анатолійович
Ключові слова: медійний простір
цифрові технології
медіатизація
мультимедіа
Дата публікації: 2024
Видавництво: Маріупольський державний університет
Короткий огляд (реферат): У матеріалі розглядаються питання, пов’язані з активним впровадженням новітніх цифрових технологій в сфері медіа, що поєднують інформаційний контент та онлайн-спілкування зі своїми споживачами. Нові медіа охоплюють різноманітні сервіси: Інтернет-ЗМІ, соціальні мережі, блогосферу як колекцію блогів, мікроблогів, відеохостингів і т. д. Загальновідомо, що інформація і комунікаційні технології стали невід'ємним атрибутом суспільно-політичних змін. А характерною рисою цих змін стала віртуалізація політичного середовища та маси можливостей прямого контакту з політикою. Для політиків соціальні мережі вже є ефективним каналом активної політичної комунікації, можливості якого вже істотно вплинули на світові політичні процеси. Соціальні медіа також є особливим видом ЗМІ, характерними рисами якого є здатність коригувати інформацію, що оприлюднюється, інтерактивність, що забезпечує постійний зв'язок з аудиторією, можливість стеження за популярністю контенту, доступ до архіву та мультимедіа. Тому зміни в сучасній політичній системі відбуваються завдяки швидкому процесу «медіатизації», суть якої — вплив на політичну сферу з боку соціальних платформ, інтернет-спільноти, блогерів.
Опис: Герасимович В. А. Сучасні мас-медіа і політика: ключові тенденції взаємодії / В. А. Герасимович // Викладання журналістики, реклами та піар в контексті компетентнісного підходу : кол. монографія / за заг. ред. С. В. Безчотнікової. – Київ : Маріуп. держ. ун-т, 2024. – С. 168–175.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7174
Розташовується у зібраннях:Герасимович Вадим Анатолійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
geras_such_monog_2024_168.pdf3,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.