Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7116
Назва: Економічний патріотизм в політиці США та ЄС: стимулювальний потенціал неопротекціонізму
Автори: Панченко, Володимир Григорович
Ключові слова: економічний націоналізм
економічний патріотизм
неопротекціонізм
економічний розвиток
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): В статті досліджуються прояви економічного патріотизму в політиці США та ЄС для демонстрації стимулювального потенціалу неопротекціонізму. В статті детально проаналізовано Американський Акт Відновлення і реінвестування (ARRA), представлений в лютому 2009 р. урядом США, що став реакцією на рецесію після глобальної економічної кризи та спробою нівелювати її деструктивний вплив на економіку США. Економічний патріотизм в Європі описується як часто повторюване явище як на рівні національних політик країн-членів, а також політики ЄС загалом. Аналізуючи політику країн ЄС, автор стверджує, що в межах об’єднання використання протекціоністських заходів cтає розповсюдженим інструментом стимулювання національних економік країн-членів з метою відстоювання національних інтересів. Ця тенденція знаходить своє відображення, зокрема, в Спільній сільськогосподарській політиці, що забезпечує національні уряди можливістю впливати на політику ЄС на користь потреб власних економік. В статті доводиться, що попри те, що європейська інтеграція покликана сформувати більш глибокий економічний діалог і співробітництво, багато національних урядів, адаптуючи різні варіації політики економічного патріотизму, надають примат власним національним інтересам, протиставляючи їх інтересам ЄС в цілому.
Опис: Панченко В. Г. Економічний патріотизм в політиці США та ЄС: стимулювальний потенціал неопротекціонізму / В. Г. Панченко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка : зб. наук. праць / гол. ред. К. В. Балабанов. – Маріуполь, 2017. – Вип. 14. – С. 140–149.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7116
Розташовується у зібраннях:Панченко Володимир Григорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
panch_ekon_v_ekon_2017_14_140.pdf7,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.