Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7102
Назва: Теорія і практика екологізації міжрегіонального співробітництва
Автори: Черніченко, Г. О.
Мітюшкіна, Христина Сергіївна
Ключові слова: екологізація
міжрегіональне співробітництво
міжнародне співробітництво
антропотехногенне навантаження
екологічна безпека
глобальні екологічні проблеми
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто розвиток міжнародних відносин в сфері екологізації та охорони навколишнього середовища. Виявлено, що основними напрямками розвитку міжнародного співробітництва, які формують систему міжнародної екологічної безпеки є такі: охорона здоров'я і підвищення добробуту населення; охорона ґрунтів і вод, боротьба з опустелюванням; освіта, професійна підготовка і інформаційне забезпечення охорони природи; захист Світового океану; охорона рослинності, диких тварин і генетичних ресурсів; проблеми енергетичних ресурсів та енергозбереження. Розвинуто теоретичне підґрунтя та надано визначення поняття екологізація виробництва, під якою пропонується розуміти врегульовану діяльність з впровадження у суспільне виробництво, з урахуванням об’єктивно існуючих законів природи, економічних, технічних, управлінських, організаційно-господарських та інших заходів, спрямованих на забезпечення раціонального використання природних ресурсів й охорони навколишнього середовища в інтересах держави і суспільства.
Опис: Черніченко Г. О. Теорія і практика екологізації міжрегіонального співробітництва / Г. О. Черніченко, Х. С. Мітюшкіна // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка : зб. наук. праць / гол. ред. К. В. Балабанов. – Маріуполь, 2016. – Вип. 12. – С. 143–152.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7102
Розташовується у зібраннях:Мітюшкіна Христина Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mityush_teor_v_ekon_2016_12_143.pdf6,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.