Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7081
Назва: Трансформація світового ринку енергоресурсів під впливом глобалізаційних процесів
Автори: Мітюшкіна, Христина Сергіївна
Ключові слова: інтеграція
глобалізація
регіоналізація
ринок енергетичних ресурсів
енергонадлишкові країни
енергодефіцитні країни
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): В статті досліджено особливості впливу сучасних процесів інтеграції й глобалізації на трансформацію світових товарних ринків (на прикладі ринків вуглеводної енергетичної сировини). Особливу увагу приділено визначенню дефініцій „інтеграція”, „глобалізація”, „глобалізована галузь” на основі концептуальних підходів вітчизняних та зарубіжних наукових шкіл. Визначено, що на рівні окремої компанії, глобалізація визначається насамперед, диверсифікацією та розширенням джерел надходження; масштабами і пропорціями розподілу своїх активів у різних країнах; інтенсивністю долучання до експорту капіталу, товарів і послуг та використання місцевих переваг (широкий доступ до природних ресурсів та відносно дешевої робочої сили); розмірами внутрішньо фірмової торгівлі, технологічних трансфертів. Глобалізація на рівні окремої галузі визначається тим, наскільки конкурентоспроможність компанії всередині галузі в даній країні взаємопов’язана з її конкурентоспроможністю в іншій. Рівень життя, залишаючись украй нерівномірним у різних країнах і регіонах, у цілому має тенденцію до підвищення, що відповідно сприяє росту споживання енергоресурсів, що актуалізує питання створення єдиного енергетичного ринку.
Опис: Мітюшкіна Х. С. Трансформація світового ринку енергоресурсів під впливом глобалізаційних процесів / Х. С. Мітюшкіна // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка : зб. наук. праць / гол. ред. К. В. Балабанов. – Маріуполь, 2014. – Вип. 8. – С. 172–182.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7081
Розташовується у зібраннях:Мітюшкіна Христина Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mityush_trans_v_ekon_2014_8_172.pdf3,53 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.