Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7045
Назва: Національне сімейне законодавство: становлення, розвиток та сучасний стан
Автори: Шебаніц, Діана Миколаївна
Шебаніц, В. Ф.
Ключові слова: сімейне законодавство
шлюб
сім’я
шлюбно-сімейні відносини
Сімейний кодекс
Дата публікації: 2024
Короткий огляд (реферат): В статті надано характеристику появлення та розвитку сімейного права на теренах сучасної України, описано право часів язичества, Київської Русі, Литовського князівства, Гетьманщини, Радянського періоду та сучасної України. Розглянуто, зокрема вплив християнства та візантійського канонічного права на сімейне право України, вплив періоду польсько-литовського панування на правову сферу, Литовські статути, які тоді діяли на українських землях та закріплювали собою водночас як домінування прав чоловіка, так і ефективний захист інтересів жінок та дітей, звичаєве право періоду Гетьманщини та законодавство часів радянського панування на українських землях. Автором проаналізовано чинні норми сімейного законодавства як України, так і окремих провідних країн Європейського Союзу. У роботі зроблені акценти на сучасні норми, які в свою чергу регулюють сімейні правовідносини закріплені в різних нормативно-правових актах, зокрема різної юридичної сили (Конституції України, Сімейному кодексі України та інших окремих законах). Досліджено міжнародні договори, ратифіковані Верховною Радою України, які є частиною українського національного законодавства.
Опис: Шебаніц Д. М. Національне сімейне законодавство: становлення, розвиток та сучасний стан / Д. М. Шебаніц, В. Ф. Шебаніц // Актуальні проблеми політики. – 2024. – Вип. 73. – С. 209–214.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7045
Розташовується у зібраннях:Шебаніц Діана Миколаївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sheb_nac_2024_209.pdf5,59 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.