Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6964
Назва: Протидія гендерно зумовленому насильству як європейська цінність
Автори: Політова, Анна Сергіївна
Ключові слова: гендерна політика
гендерно зумовлене насильство
євроінтеграція
кримінальна відповідальність
протидія злочинності
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено актуальній темі – протидії гендерно зумовленому насильству. Розглянуто поняття «гендерно зумовлене насильство», що використовується в міжнародних документах, законодавстві України та науковцями. Зроблено висновок, що цей термін використовується для опису будь-якого шкідливого впливу, що чиниться проти волі людини, і заснований на соціально зумовлених відмінностях між чоловіками та жінками. Зроблено висновок, що з 2017 р. Україна поступово почала змінювати національне законодавство в питаннях, яким присвячена Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція). Однак сьогодні, в умовах збройного конфлікту в Україні, недостатня ефективність механізму запобігання й протидії гендерно зумовленому насильству та забезпечення захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства, залишається однією з основних проблем.
Опис: Політова А. С. Протидія гендерно зумовленому насильству як європейська цінність / А. С. Політова // Південноукраїнський правничий часопис. – 2022. – № 4, т. 3. – С. 34–41.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6964
Розташовується у зібраннях:Політова Анна Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
polit_prot_2022_4_3_34.pdf3,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.