Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6496
Назва: Соціальна інтеграція українців після вимушеної міграції за кордон (на прикладі Грузії)
Автори: Стадник, Альона Георгіївна
Поладянц, П. М.
Ключові слова: соціальна інтеграція
українці
вимушена міграція
мігранти
адаптація
мовна адаптація
культурна адаптація
громадська участь
економічні труднощі
міжнародна міграція
культурний обмін
іноземні спільноти
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто процес соціальної інтеграції українців у Грузії після вимушеної міграції та вплив цього процесу на їхнє життя та грузинське суспільство загалом. Визначено, що соціальна інтеграція українців після вимушеної міграції за кордон є важливим аспектом, який впливає на їхнє життя та добробут. Українці можуть знаходитися у важкому становищі, коли вони змушені покинути свою країну через конфлікти, війну, економічну нестабільність чи інші фактори. Соціальна інтеграція полягає у включенні цих осіб у новий соціокультурний, економічний і політичний контекст країни прийому та включає у себе наступні складові: подолання травматичного досвіду та структурних перешкод, культурна адаптація, мовна адаптація, трудова інтеграція, соціальна підтримка та включеність, легальний статус та правовий захист, культурний обмін та співробітництво, соціальна диверсифікація.
Опис: Стадник А. Г. Соціальна інтеграція українців після вимушеної міграції за кордон (на прикладі Грузії) / А. Г. Стадник, П. М. Поладянц // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2023. – Вип. 26. – С. 81–85.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6496
Розташовується у зібраннях:Стадник Альона Георгіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stadn_soc_v_filos_2023_26_81.pdf1,42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.