Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5217
Назва: Базова множина узагальнених критеріїв віднесення об’єктів до критичної інфраструктури держави
Автори: Дрейс, Юрій Олександрович
Деркач, Л.
Ключові слова: об’єкти критичної інфраструктури держави
множина критеріїв критичності
критична інформаційна інфраструктура
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Відсутність реєстрів об’єктів критичної інфраструктури держави та їх інформаційно-телекомунікаційних систем призводить до невизначеності у кількості необхідних ресурсів для забезпечення їх захисту від можливих кібератак. З огляду на обмеженість таких ресурсів, важливим і актуальним науково-практичним завданням є визначення повноти та меж пріоритетності кіберзахисту зазначених об’єктів. Формування таких реєстрів відбувається за методикою віднесення об’єктів до критичної інфраструктури держави, основаної у т.ч. на відповідних критеріях, які визначатимуть належність певного об’єкту до такого, що є критичним для держави. Проведений аналіз існуючих критеріїв віднесення об’єктів до критичної інфраструктури держави, показує, що в Україні існує низка інших критеріїв (і які слід також враховувати), задіяних у формуванні реєстрів важливих для держави об’єктів, наприклад «Державний реєстр потенційно небезпечних об’єктів». Отже, пропонується сформувати перелік таких узагальнених критеріїв віднесення об’єктів до критичної інфраструктури держави у вигляді базової множини, яка інтегрує десять ознак з можливістю подальшого розширення. Таку множину можна використати для визначення пріоритетності кіберзахисту інформаційно-телекомунікаційних систем (об’єктів критичної інформаційної інфраструктури) об’єктів критичної інфраструктури держави.
Опис: Дрейс Ю. О. Базова множина узагальнених критеріїв віднесення об’єктів до критичної інфраструктури держави / Ю. О. Дрейс, Л. Деркач // Ukrainian Scientific Journal of Information Security. – 2021. – Т. 27, № 1. – С. 13–20.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5217
Розташовується у зібраннях:Дрейс Юрій Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
drey_baz_2021_27_1_13.pdf752,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.